Home » Coaching » Van onbewust naar bewust

Van onbewust naar bewust

29 maart 2018 Coaching

Hakke hakke puf puf: een blog in twee delen van onbewust naar bewust…

15 maart 2018:

De laatste tijd ben ik weer op dagelijkse basis bezig met het bijhouden van de ‘Weg naar Succes!’ Mijn doelen dus. En dat is een flinke klus, ik bedoel, gewoon veel werk! Niet het opschrijven zelf, maar vooral het interne deel: het blijft maar door m’n hoofd spoken. Er is duidelijk iets geactiveerd. Op de een of andere manier kijk ik anders naar de dingen om mee heen. Want YB-12 gaat niet simpelweg om het bereiken van een doel, als zijnde het afvinken van een klussenlijst. Nee, het gaat veel verder. Het heeft betrekking en invloed op alle aspecten van je leven. En dit zorgt er uiteindelijk voor dat je een voldaan, tevreden leven kunt leiden: fullfilment.

Van een NLP-training in een ver verleden kan ik me herinneren dat er een 4-staps leerproces is waar je altijd doorheen gaat als je iets nieuws wilt aanleren:

1: onbewust onbekwaam – je weet niet dat je het niet kunt –

2: bewust onbekwaam – je weet dat je het niet kunt –

3: bewust bekwaam – je kunt het bewust –

4: onbewust bekwaam – je kunt het zonder na te denken –

Voor wat betreft dit proces zit ik op de ‘bewust-onbekwaam’- afdeling. Ik weet hoe ik het zou moeten doen, die doelen en fullfilment bereiken, alleen lukt het nog niet zo erg. Mijn ervaring is dat als je in één onderdeel gaat porren, er zoveel in beweging komt, dat het even duurt voor alles bezinkt en je verder kunt. En dat is prima, maar ook soms wat oncomfortabel. Gelukkig duurt dit traject een jaar en ik ben er van overtuigd dat ik aan het eind in staat ben om goed richting te geven aan mijn leven en dat ik met plezier en voldoening de weg naar het bereiken van een doel af kan leggen.

Dit alles uiteraard onder begeleiding van een goede coach.

onbewust naar bewust

 

 

 

 

 

 

29 maart 2018:

Volhouden en doorgaan

In de twee weken die volgden na het bovenstaande geschreven te hebben is het interne proces blijkbaar gestaag door gegaan. Want nu, na een tijdje ploeteren, merk ik dat het beter gaat. Er komt zowaar een structuur tevoorschijn uit al die onrust. Wat heerlijk! En dan blijkt dat volhouden én loslaten werkt. Volhouden in het nieuwe patroon en de ondermijnende gedachten (zoveel mogelijk) loslaten.

Het komt goed!

Fijne paasdagen,

Sydney

 

Wil jij doorgaan met wat ondersteuning? Neem contact op

moriacoaching