Home » Over Marco Moria

Over Marco Moria

Mijn naam is Marco Moria. Ik heb voor een groot deel van mijn leven hoofdzakelijk gedaan wat andere mensen van me wilden en verwachtten. Zonder er echt bij na te denken. Uiteindelijk brak me dat op; zowel in de werksfeer als privé.

Marco MoriaTijdens mijn loopbaan leek alles goed te gaan. Als projectmanager in de robotautomatisering zetten we als team de ene na de andere installatie weg. Toch klopte er iets niet: de onderlinge communicatie verliep stroef. Ik kreeg van mijn werkgever te horen dat ik maar eens een communicatietraining moest doen. Toen ik een geschikte training had gevonden vond mijn werkgever deze te duur. Toch wilde ik deze training graag volgen en dat heb ik ook gedaan, al was het voor mij een aardige aanslag op m’n spaargeld.

Van deze keuze heb ik nooit spijt gehad. Er ging een nieuwe wereld voor mij open! Ik werd me er van bewust dat communicatie een interactie is; je reageert op de ander en die reageert weer op jou. Actie is reactie. Veel meer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Ik vond dit zo interessant dat ik me hierin graag verder wilde verdiepen. Ik vroeg mijn werkgever of ik een managementopleiding mocht volgen (zoiets had ik als projectmanager nog nooit gehad). Helaas kreeg ik weer nul op rekest. Dit was voor mij de druppel om echt voor mezelf te kiezen. Ik heb ontslag genomen en ben opleidingen gaan volgen in het geven van trainingen en coaching.

Sinds 2007 ben ik zelfstandige in het geven van trainingen en het coachen van mensen.

Teams en life event coaching

De reden dat ik team- en life event coach ben geworden is allereerst omdat ik het heerlijk vind om met mensen te werken.

Teams:

Met mijn achtergrond als projectmanager heb ik de dynamiek van een team ervaren. Ik moest goed in de gaten houden wie van mijn team het best ingezet kon worden op een bepaald onderdeel van een klus. Dit deed ik destijds hoofdzakelijk op basis van aannames. Er was vaak geen tijd of ruimte om door te vragen: vond mijn teamlid het überhaupt wel leuk om die klus te krijgen?

Hier ging het dan ook regelmatig mis: het werk werd niet naar tevredenheid verricht, er werd onderling geroddeld en er ontstonden onderhuidse spanningen.

Nu, met teamcoaching, kan ik deze dingen zien en benoemen. Ik kan mensen wijzen op hetgeen er niet gezegd wordt (maar wel belangrijk is) en ze andere zienswijzen aanreiken. Zo ontstaat er weer vertrouwen en begrip in het team. En daarmee een beter functioneren in het algemeen, minder ziekteverzuim en een prettiger werksfeer.

life event coaching:

In mijn persoonlijke leven heb ik ook het nodige ervaren. Ik ben gescheiden en hertrouwd. Uit mijn eerste gezin heb ik twee kanjers van kinderen. Ik realiseer me terdege dat zij door de echtscheiding heel wat te verstouwen hebben gehad. De onderlinge spanningen tussen mijn vorige partner en mij hebben veel invloed op ze gehad. Dit is iets waar ik nu, jaren later, nog dagelijks tegenaan loop.

Als ik dit vroeger anders had gedaan dan was het nu wellicht makkelijker geweest.

Ook in mijn huidige relatie komt dit terug. Hierin hebben we samen een fantastische dochter en vormen met mijn andere kinderen een samengesteld gezin.

Ook hier blijkt dat je moet blijven werken aan de onderlinge relatie(s). Dingen veranderen, andere normen en waarden… Kortom: zeer dynamisch! En hoe wil je hier als gezinsleden mee omgaan? Dat is de centrale vraag.

Met de inzichten die ik heb gekregen door opleidingen, trainingen en levenservaring, help ik volwassenen en kinderen om in betere harmonie met elkaar te komen. Het doel is daarbij om een veerkrachtig gezin te worden, waarin iedereen zich thuis voelt.

Ik doe nu iedere dag waar ik gelukkig van word: mensen-, gezinnen-, en teams coachen zodat ze een betere interactie met hun omgeving hebben en hun waarden en talenten helder kunnen krijgen.

 

Trainingen / opleidingen

  • ORSC (Organization and Relationship Systems Coaching): CRR Global / S&N
  • Co-Active Leadership program: CTI
  • Co-Active Coachen: CTI/S&N
  • Post-HBO Trainersopleiding: KB&K
  • Trauma Training & Trauma Training Advanced: Aptitude Academy
  • NLP Practitioners: NTINLP

Hobbies

  • Windsurfen
  • Wandelen
  • Lezen
  • Sporten

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op! Neem contact op