Home » Gastschrijvers » Doelen stellen… Toch nog niet zo makkelijk!

Doelen stellen… Toch nog niet zo makkelijk!

29 januari 2018 Gastschrijvers

Het houdt me wel bezig en het was lastiger dan gedacht om goede doelen neer te zetten.

Het YB-12 programma gaat ervan uit dat je (zo ongeveer) vier doelen neemt. Hoezo vier?

A goal without a plan is just a wishIn eerste instantie leek het me praktischer om één doel te nemen en daarvoor te gaan. Praktischer in de zin van: alle aandacht en energie naar één doel = effectiever en sneller klaar. En dan húp de volgende in de rij.

Marco vroeg me om desalniettemin tóch vier doelen op te schrijven. Hij gaf wat hulpmiddelen om de doelen scherp neer te kunnen zetten, zodat het voor mezelf duidelijker werd wat ik precies wilde.

En hoe fijn is het nu om meerdere doelen te hebben! Iedere dag, zo halverwege de middag, schrijf ik kort op aan welk doel ik gewerkt heb en wat er precies is gedaan. Aan het eind van de week geef ik mezelf een ‘beoordeling’: hoe was mijn inzet, wat zijn de reminders voor de volgende week en wat was de progressie naar de doelen toe. Dit werkt erg motiverend!

En dan was er nog een onverwacht inzicht. Er kwamen namelijk nog meer leuke, interessante, handige doelen op m’n pad. Normaal gesproken was ik hier meteen mee aan de slag gegaan, om er na een tijdje achter te komen dat er te veel hooi op m’n vork lag. En failure als gevolg.

En nu heb ik ze gelaten voor wat ze zijn. Eerst met deze vier aan de gang en daarna kijken we wel verder. Hoera, weer een valkuil getackeld!

Tot de volgende blog!

Sydney

 

P.s. Mochten de doelen nog niet helemaal goed zijn, dan is er tijdens het programma alle gelegenheid om het aan te passen. Ook wel fijn. Dit maakt de perfectionistische druk voor mij wat minder.

 

Wil jij duidelijke en haalbare doelen stellen? Neem contact op

moriacoaching