Home » Teamcoaching

Teamcoaching

Training Communicatie in Teams

Wellicht herkent u het volgende:
Uw team functioneert op zich vrij goed en toch zijn er regelmatig (onderhuidse) irritaties. Dingen worden niet uitgesproken of onterecht voor waar aangenomen. Hierdoor blijven er zaken liggen of is de spanning af en toe om te snijden. U hebt als teamleider het gevoel voornamelijk bezig te zijn met ‘brandjes blussen’, terwijl u graag het team op een hoger niveau zou willen brengen.

Hoe laat je een team beter functioneren?

Een team bestaat individuen. Ieder individu heeft zijn eigen kwaliteiten en waarden. Worden deze niet juist ingeschat of zelfs genegeerd, dan zal die persoon zich niet gekend voelen en gedrag laten zien wat niet bevordelijk is voor het team.
Door op een dieper niveau vertrouwen op te bouwen in het team en de waarden/ kwaliteiten van ieder individu beter te benutten, zal het team in staat zijn om gemotiveerd een gezamenlijk doel te behalen.

De basis voor vooruitgang

Mijn visie is om ieder individu op zijn verantwoordelijkheden te wijzen en hem ook de tools te geven om die te kunnen nemen. Binnen een team is vertrouwen nodig. Vertrouwen in jezelf en vertrouwen in je teamgenoten. Je kunt geen huis bouwen zonder een degelijke fundering. Dit geldt ook voor teams!

Dit zijn de stappen die we zetten als we samen aan de slag gaan

  • We gaan op zoek naar de kwaliteiten en waarden van het individu
  • We gaan op zoek naar de behoeftes van het team
  • Dit zetten we om in actiepunten!
  • We bepalen de vervolgstap(pen)
Zullen we samen aan de slag gaan? Neem contact op