Home » Coaching » Coaching, een wereld van verschil

Coaching, een wereld van verschil

02 december 2015 Coaching

Coaching, hoezo een wereld van verschil?

Iedereen heeft weleens getraind; voor voetbal, hardlopen, windsurfen of wat voor sport dan ook. Het gaat je redelijk af, misschien zelfs wel goed. En toch, als je de professionals ziet denk je: Wow, die zijn pas echt goed!

Coaching

Natuurlijk, sommigen zijn natuurtalenten. En toch, ook zij moeten er hard voor werken. Als ze beter willen presteren kunnen ze het niet alleen. Ze maken bijna allemaal gebruik van een (persoonlijke) coach. Die helpt hen om nog verder te komen. Die helpt hen om hun beperkingen te overwinnen. Goed kunnen presteren zit óók tussen de oren!

Zo geldt het ook in het dagelijks leven. Als je verder wilt komen, op welk gebied dan ook, kan coaching je ondersteunen. Een coach kan samen met jou kijken naar je beperkende overtuigingen en angsten. Beperkende overtuigingen zijn interne gedachten-stromen die je bekritiseren en tegenhouden. Je coach kan je ook een ander perspectief aanbieden, zodat je het ‘probleem’ op een andere manier kunt bekijken en verder kunt.

Als trainer/coach (en mens!) heb ik ook mijn eigen angsten en beperkende overtuigingen.
Door gebruik te maken van coaching kan ik ze beheersen en er m’n voordeel mee doen. Ook kan ik door het inzetten van een coach als mentor meer kwaliteit leveren aan mijn klanten. Dit is een doorgaand proces. Mijn draagvlak wordt daarmee steeds groter en ik kan dieper ingaan op de stof.

Wat zou voor jou een reden kunnen zijn om een coach in te schakelen?

Wil je:
– meer balans tussen werk en privé?
– jezelf weer vlot trekken nadat je vastgelopen bent?
– faalangst overwinnen?
– beter presteren onder druk?
– je beperkende overtuigingen de baas kunnen?
– gelukkiger zijn?
– durven kiezen voor jezelf?
– je levensdoel vinden?
– iets anders?

Probeer het eens, je weet nooit wat het je oplevert…

“Iedereen heeft wel een talent, maar niet iedereen heeft de moed om het talent te volgen in het onbekende verschiet”

“ Everyone has a talent, what is rare is the courage to follow the talent to the dark place where it leads” (the craft of poetry)

Nieuwsgierig wat een coach voor u kan betekenen? Neem contact op

moriacoaching