Home » Coaching » Coachen, wat zijn de 7 grootste voordelen?

Coachen, wat zijn de 7 grootste voordelen?

15 april 2017 Coaching

Welke 7 grote voordelen zijn er bij coachen?

 

1: Coachen is probleemoplossend

Coachen met voordelen

Coachen heeft als groot voordeel dat je kunt besluiten om nu meteen, op dit moment, je eigen problemen aan te gaan pakken. Langer doorploeteren hoeft niet. Situaties, waar je keer op keer tegen aanloopt worden tijdens de coaching-sessies helder gemaakt en je krijgt handvatten aangereikt om tot actie over te gaan.

2: Met een snel resultaat

Coachen zorgt voor een snel resultaat. Dingen waar je al jaren mee loopt kunnen al in een paar sessies overzichtelijk en helder gemaakt worden. Dit feit op zich geeft al meer rust.

3: Coachen zorgt voor duidelijkheid

Eindelijk zul je ontdekken wat je tegenhoudt in het bereiken van een plezierig leven met voldoening en balans. Je zult ontdekken wat je nu eigenlijk echt wilt. En je zult ontdekken wie je nu eigenlijk bent. Er ontstaat inzicht in je eigen (voor)oordelen en aannames. Er ontstaat inzicht in datgene wat je tegenhoudt om in de door jou gewenste richting verder te gaan.

4: Je hoeft het niet alleen te doen

Coaching geeft je steun, Je gaat dit traject niet alleen in, je doet dit samen met je coach. Deze weet precies wat er speelt en helpt jou om de juiste focus te houden.

5: Volledig vertrouwelijk, zonder oordelen

Elk gesprek is volledig vertrouwelijk. Dit geeft je de ruimte en rust om in een veilige omgeving jezelf te laten zien, zonder oordelen. Dit gevoel van veiligheid en hetgeen jij specifiek hiervoor nodig hebt, wordt besproken tijdens het eerste gesprek en zal gaan groeien in de volgende sessies.

6: Motivatie

Coaching is ook een sterke motivatiebron. Komt het voor dat je niet de motivatie kunt vinden om dat te doen, wat je eigenlijk zou moeten of willen doen? Jouw coach helpt je hierbij en committeert jou om die stappen wel te zetten.

7: Een blijvend resultaat

Coachen met vertrouwen

De verandering die je in het coachingstraject doormaakt is niet tijdelijk, maar blijvend. Je gaat met jezelf een commitment aan. Dit gaat een positief effect hebben op de rest van je leven.

Je gaat beter presteren, voelt je beter en hebt het gevoel meer uit het leven te halen.
Heb je een droom of beeld wat je eigenlijk zou willen doen of wie je eigenlijk zou willen zijn?

 

 

Wil je ontdekken of coaching je hierbij kan helpen en of het iets voor jou is? Aarzel dan niet en neem contact op voor een (gratis) ontdekkingssessie.

Coachen wat voor jou? neem vrijblijvend contact op Neem contact op

moriacoaching